Wijziging reisadvies oranje

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen indien het reisadvies wijzigt naar oranje.

Q:  Wat kan ik van jullie verwachten als het reisadvies wijzigt van geel naar oranje?

A: Als het reisadvies wijzigt is dat natuurlijk een vervelende situatie die veel vragen bij je oproept. Canvas Holidays is lid van de SGR en volgt in zo'n situatie hun adviezen. Omdat jij bij ons enkel een accommodatie hebt geboekt, hebben wij voornamelijk een informatieplicht. Wij zullen ons uiterste best doen om jou van de juiste informatie te voorzien, zodat jij weet waar je aan toe bent. 

Q: Het reisadvies voor de bestemming waar ik nu verblijf is gewijzigd van geel naar oranje. Moet ik mijn vakantie nu afbreken?

A: Bij een oranje reisadvies is het jouw eigen keuze om de vakantie eerder te stoppen.

Q:  Hebben jullie een overzicht van belangrijke websites en apps die ik kan raadplegen indien het reisadvies wijzigt

A: Via onderstaande websites, apps en telefoonnummers ben je het snelst op de hoogte van de meest actuele informatie:

  • Download de app ‘Reisapp BZ’. Via deze app deelt de Nederlandse overheid de belangrijkste updates. Is deze app niet bereikbaar? Je vindt deze informatie ook op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken;
  • Volg via Facebook of Twitter de Nederlandse ambassade van het land waarin je verblijft. Zij zullen beschikbare informatie hier delen;
  • Voor telefonisch contact is het minsterie van Buitenlandse zaken, voor Nederlandse toeristen die zich in het buitenland verblijven, bereikbaar via het nummer: +31 20 205 1351.

Q:  Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op de terugreis?

A: Je hebt bij Canvas Holidays enkel een accommodatie geboekt. Je dient daarom zelf zorg te dragen voor, een eventueel eerdere, terugreis. Het grootste deel van onze klanten bereikt hun vakantieadres met de auto. Indien mogelijk, volgens de lokale autoriteiten, kan je dus zelf naar huis rijden. Houd hierbij niet alleen rekening met het reisadvies en regelgeving van het land waarin je je nu verblijft, maar bekijk ook de situatie van de landen waar je doorheen moet reizen. Deze informatie vind je in de Reisapp BZ zoals hierboven genoemd of via de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Indien je met het vliegtuig op vakantie bent gegaan, dien je contact op te nemen met jouw vliegmaatschappij. Zij kunnen jou meer vertellen over jouw vlucht en welke mogelijkheden er zijn om terug naar huis te komen.

Q:  Moet ik bij thuiskomst in quarantaine?

A: Dat is afhankelijk van het advies van de Nederlandse overheid. In de Reisapp BZ en op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vind je meer informatie over of je in (thuis)quarantaine moet blijven bij terugkomst in Nederland. Dit is belangrijk zodat het virus zich niet verder verspreidt in Nederland. 

Q: Vergoedt de reisorganisatie mijn reis als ik deze moet afbreken vanwege een gewijzigd reisadvies?

A: Bij een oranje reisadvies is het jouw eigen keuze om de vakantie eerder te stoppen. Voor de niet genoten reisdagen bieden wij geen vergoeding. 

Q: Wat wordt wel/niet gedekt vanuit de verzekering als een reisadvies voor een land of gebied wijzigt naar oranje?

​A: Medische kosten worden deels gedekt door de zorgverzekering. Een reisverzekering met medische dekking zorgt voor een aanvulling hierop. Bekijk de polisvoorwaarden van jouw verzekering(en) om te zien wat er precies wordt gedekt. In het overzicht van de ANVR met Veelgestelde Vragen vind je een uitgebreid antwoord op deze vraag.