Campings in Zuidwest Frankrijk

Campings in Zuidwest Frankrijk


De Atlantische kust in Zuidwest Frankrijk wordt gekenmerkt door langgerekte zandstranden, met daarachter duinen en pijnboombos. De zee is hier vaak wat wilder en is daardoor ideaal om watersporten te beoefenen. Het mooie binnenland is zeker het ontdekken waard. Hier ziet u glooiende wijnvelden, kronkelende rivieren, rustige marktplaatsen en uitgestrekte zonnebloemvelden.

Een kampeervakantie in Zuidwest Frankrijk is een van de beste manieren om een van de mooiste streken van Frankrijk te ontdekken. Bij Canvas Holidays kunt u kiezen uit een camping in Les Landes en een camping bij Biarritz.

Bekijk hier alle campings in Zuidwest Frankrijk!


In de buurt van uw camping in Zuidwest Frankrijk

Bordeaux
Bordeaux is een havenstad aan de rivier Garonne. Het is vooral bekend als wijnhoofdstad van Frankrijk en de gelijknamige Bordeaux wijn. De stad heeft een indrukwekkende 18e eeuwse architectuur, brede boulevards en uitstekende winkelmogelijkheden. De rijkdom van de stad is te danken aan de befaamde wijngaarden. Probeer de proeverij bij Quatre Coins du Vin en bezoek zeker de overdekte markt bij Le marché des Capucins.

Biarritz
De stad Biarritz is wereldberoemd vanwege surfen, surfbenodigdheden en chique boutiques met designermerken. Ook komt u overal espadrilles tegen – het perfecte vakantieschoeisel en souvenir van een vakantie in Zuid-West Frankrijk. De stad ligt vlakbij de Spaanse grens en biedt een mooie mix van culturen. Ook zijn er veel golf mogelijkheden.

St Jean de Luz
St. Jean de Luz is een kustplaats en vissershaven waar in de zomermaanden kleurrijke festivals plaatsvinden. In het Baskisch Écomusée Jean Vier krijgt u een goed beeld van de fascinerende cultuur en kunt u de Izarra kruidenlikeur. In de Galerie Eraunsia geniet u van impressionisten en moderne kunst.

Arcachon
Arcachon is een populaire vissers- en badplaats en een belangrijk centrum voor oesterkweek in Europa. Arcachon heeft een unieke baai of bassin langs de kust. Hier kunt u een mooie boottocht maken of ontspannen op een van de mooie zandstranden. De weg naar het zuiden loopt over een klif  en leidt naar de hoogste zandduin in Europa, de Dune du Pilat. Een klim naar de top wordt beloond met een schitterend uitzicht over de baai van Arcachon.

Bayonne
Bayonne is de chocolade hoofdstad van Frankrijk; de chocolade werd vroeger zelfs door Parijse dokters als medicijn voorgeschreven. Verwen jezelf met een kop heerlijke warme chocolademelk en maak een tour langs de vele ambachtelijke chocolatiers. Een andere delicatesse is een plak gedroogde Bayonne ham. Een bezienswaardigheid in de stad is het Baskisch museum dat is gehuisvest in een mooi oud gebouw.

Dax
De historische plaats Dax is de oudste en belangrijkste spa in Frankrijk, dankzij de warme bronnen en de therapeutische ‘Péloïde’ modder. De warme bron is gebouwd op de plaats van eerdere Romeinse baden. Er is ook een interessant luchtvaartmuseum.


Boek uw ideale camping in Zuid West Frankrijk eenvoudig online. Of bel voor meer informatie of reserveringen met onze deskundige reserveringsmedewerkers via 0900-8824 (€ 1,- per minuut).