Campings in Normandië

Campings in Normandië


Het prachtig landschap met de kilometerslange kust, de hoge kliffen, de schilderachtige vissershavens en de uitgestrekte zandstranden maakt een vakantie in Normandië zo populair.

Landinwaarts vindt u prachtige bossen, rustige beekjes en fruitboomgaarden. Vanaf een camping in Normandië kunt u dit afwisselende gebied verkennen. Door de reisafstand is Normandie ook geschikt om tijdens een korte vakantie de geschiedenis en de cultuur te ontdekken. De geschiedenis is overal om je heen: van de landingsstranden in Normandië tot aan de erfenis van Willem de Veroveraar.

Canvas Holidays biedt u keuze uit twee kleinschalige campings in Normandië.

Bekijk hier alle campings in Normandië!


In de buurt van uw camping in Normandië

D-Day Landingsstranden
Bezoek de stranden waar de geallieerden in juni 1944 landden tijdens Operatie Overlord. Er zijn veel gedenktekens en musea in de omgeving, zoals de gerestaureerde Canadese tank in Courseulles-sur-Mer, en het Utah Beach museum in Arromanche.

Bayeux
Bayeux was de eerste stad die werd bevrijd door de geallieerden en het museum over de Slag om Normandië legt meer uit over de gebeurtenissen na de landing.

Het oude centrum van de stad is een netwerk van smalle straatjes en vakwerkhuizen en is de thuisbasis van het beroemde tapijt, een 70 meter lang borduurwerk met de gebeurtenissen van de Normandische verovering en de Slag bij Hastings.

Caen
De woonplaats van Willem de Veroveraar heeft zwaar geleden tijdens de Tweede Wereldoorlog: het Memoriaal is een museum gewijd aan de vrede.

Het Musée des Beaux-Arts is een indrukwekkende kunstgalerij op het terrein van het Chateau Ducal, die samen met de Abbaye aux Dames en de Abbaye aux Hommes werd gebouwd door William en zijn vrouw Mathilda.

Honfleur
Met zijn geplaveide straten, en smalle huizen langs de kade, is Honfleur hét voorbeeld van een Normandische vissershaven. De vismarkt is, afhankelijk van de aanvoer, geopend; dus als u een kijkje wilt nemen vraag dan ter plaatse naar de openingsdagen en -tijden.

Erik Satie werd geboren in Honfleur en het 'Maisons Satie' is een muzikale en visuele ervaring opgericht als een eerbetoon aan de componist en zijn werk.

Fécamp
De belangrijkste bezienswaardigheid in Fécamp is het Benedictijner Paleis, waar de beroemde likeur wordt gemaakt. Bezoek de distilleerderij en de kelders en geniet voor vertrek van een gratis proeverij.

Eeuwen lang vertrokken zeelieden uit Fécamp om te vissen op kabeljauw bij Newfoundland. Hun verhaal wordt verteld in het kustmuseum. De collectie modelboten is een van de hoogtepunten.

Mont St Michel
Ontdek deze oude bedevaartstad en bekijk de abdijgebouwen. Koop de koekjes in blik van Mère Poulard, voordat u naar het kleine stadje Avranches gaat om de manuscripten te bekijken in het interactieve museum.

Giverny
Dit stadje aan de oevers van de rivier was jarenlang de thuisbasis van schilder Claude Monet. Zijn huis en tuinen met Japanse brug en de watertuin zijn een kunstwerk op zich.

Falaise
Falaise is de geboorteplaats van Willem de Veroveraar, en een van de belangrijkste plekken van de Slag om Normandië. Het is ook de thuisbasis van een van de meest bijzondere musea in de regio. Automates Avenue toont een unieke verzameling van 300 uurwerken in een setting die typisch was voor de Parijse warenhuizen in kersttijd.


Boek uw ideale camping in Normandië eenvoudig online. Of bel voor meer informatie of reserveringen met onze deskundige reserveringsmedewerkers via 0900-8824 (€ 1,- per minuut).