Noord-Bretagne

Noord-Bretagne


Een geweldige manier om van Frankrijk te genieten is door te kiezen voor een vakantie in Bretagne.  De kustlijn van het ruige noorden van Bretagne lijkt zo van een ansichtkaart geplukt. Met de vele badplaatsen en bezienswaardigheden is dit gebied een grote toeristische trekpleister.

Een camping in Noord-Bretagne is een ideaal vertrekpunt voor een afwisselende vakantie. Deze karakteristieke regio heeft voor iedereen wat te bieden, of u nu gaat voor een vakantie met het gezin of voor een vakantie met z’n tweeën.

Bekijk hier alle campings in Bretagne


In de buurt van uw camping in Bretagne

St. Malo
St. Malo, de ‘stad van de zeerovers’, is een populaire vissershaven met een zeevaarders verleden. Wandel rond de vestingwallen die de oude stad omringen, bezoek het museum in het kasteel en ga vervolgens naar de Solidor toren om de geschiedenis van de zeevaart rond kaap Hoorn te ontdekken.

Plan uw bezoek naar St. Malo tegelijk met de openingstijden van het Memorial 39-45, een beeldend museum gevestigd in een Duitse luchtafweer bunker.

Rennes
De hoofdstad van Bretagne, Rennes, wordt gesierd door mooie oude gebouwen, geplaveide straten en schilderachtige vakwerkhuizen. Het eco-museum net buiten de stad vertelt het verhaal van een Bretonse boerderij gedurende vijf eeuwen, waar veel dieren te zien zijn.

Pléneuf Val-André
Een bestemming die eigenlijk uit twee plaatsen in één bestaat: de marktplaats van Pléneuf en het resort Val-André, dat is gecreëerd in 1880 om te profiteren van de schitterende zandstranden. Het vogel reservaat op het eilandje Verdelet kan bij laag water bezocht worden.

Lamballe
Bij de nationale paardenfokkerij in Lamballe kun je een rondleiding door de stallen en de rijtuig collectie krijgen, wedstrijden bekijken en de indrukwekkende Bretonse paarden zien die daar gefokt worden. 

De stad heeft ook een karting circuit, waar lessen en races worden aangeboden. De karts worden afgestemd op de leeftijd en ervaring van de bezoeker.

Saint Brieuc
In St. Brieuc wordt de versterkte kathedraal omringd door een middeleeuwse wijk van houten huizen. Gevestigd in de historische steenfabriek is La Briqueterie, een eco-museum dat het leven in het gebied in de 19e eeuw onderzoekt door middel van tentoonstellingen, evenementen en workshops. 

De baai van Saint-Brieuc is het grootste natuurreservaat van Bretagne. 

Océanopolis
Océanopolis in Brest is een enorm aquarium en onderzoekscentrum met paviljoenen die zijn gewijd aan drie ecosystemen: polair, tropisch en gematigd. Bekijk hoe de pinguïns en zeehonden worden gevoed, en neem de lift naar de diepten van de haaien tank.


Boek uw ideale camping in Noord-Bretagne eenvoudig online. Of bel voor meer informatie of reserveringen met onze deskundige reserveringsmedewerkers via 0900-8824 (€ 1,- per minuut).