Fietsvakanties

Fietsvakanties

Fietsvakanties

Veel Nederlanders nemen graag hun fiets mee op vakantie. Want wat is er nu leuker dan een fietstocht maken langs de mooiste plekjes in Europa op uw eigen tempo? Onze campings zijn een ideale uitvalsbasis om per fiets mooie tochten te maken en de omgeving te ontdekken. Maar ook de echte wielrenners en mountainbikers kunnen mooie routes rijden vanaf onze campings. 

Op veel campings kunt u een fiets huren voor een dag of voor een week, soms zelfs voor één of twee uur. Maar misschien neemt u liever uw eigen fietsen mee.

Voor een echte fietsvakantie kunt u er ook voor kiezen om meerdere campings te combineren en zo uw eigen rondreis te maken. 

Hieronder vindt u een selectie van aanbevolen campings voor een fietsvakantie, voor alle leeftijden en condities.

Voor een ontspannen fietstocht:

Château des Marais, Loire, Frankrijk
U bent zo op het fietspadennet van de “Loire à Vélo” en van het Bois de Boulogne park. Denk eens aan een tour langs de kastelen in de Loire.

Camping Duinrell, Wassenaar
Verken de mooie fietspaden in de duinen richting Scheveningen of Katwijk.

Fietstochten voor de meer geoefende fietsers:

Domaine de la Chalain, Jura, Frankrijk
Een omgeving met prima fietspaden, waaronder één rond het Lac de Chalain.

Camping La Palombière, Dordogne, Frankrijk
Maak een fietstocht langs de rivier of ontdek de rustige landweggetjes.

Bella Austria, St. Peter am Kammersberg, Oostenrijk
De murradweg of fietsen langs de rivier de Enns behoren ongetwijfeld tot de mooiste fietstochten. Het uitgestrekte landschap, de rivieren en de verscheidenheid aan bomen en planten zorgen voor prachtige plaatjes.

Het serieuze werk

La Ferme de la Serraz, Franse Alpen
U kunt een fiets huren en de dorpjes rondom het meer verkennen. Maar de echte wielrenners of mountainbikers zullen voor de moeilijke routes kiezen, zoals die naar de top van Le Semnoz.

Camping Manor Farm, Zwitserland
Kies uit eenvoudige fietstochten tot zeer inspannende bergroutes.

Om uw ideale fietsvakantie te vinden, kunt u gebruik maken van onze interactieve zoekfilters. Of bel voor meer informatie of reserveringen met onze deskundige reserveringsmedewerkers.