Camping Toscane

Vakantie op een camping in de Toscane

Toscane biedt een fantastische combinatie van prachtige landschappen, zonovergoten stranden en culturele hoogtepunten. Een camping in Toscane is ideaal voor zowel stellen als gezinnen om de culturele en historische bezienswaardigheden van Italië te bezoeken.

Toscane is wellicht een van de meest prachtige bestemmingen in Italië voor een kampeervakantie.

 

Dankzij de prachtige aanblik van zonnebloemvelden, de geur van lavendel en wegen die gemaskeerd worden door hoge cipresbomen hoort u tijdens de autorit naar uw camping in Toscane geheid een hoop ‘oehs’ en ‘aahs’! Het is ook niet voor niets dat veel kunstenaars hiernaartoe trokken om zich te laten inspireren en de beroemde Toscaanse lichtval te vangen in hun werken.

Alle campings zien
13 Campings gevonden
Zoek op de kaart Verberg kaart
Filters
Ligging
Sterren
Accommodatie
Meer filters
Categorie
Kenmerken
Meer filters
Activiteiten
Meer filters
Faciliteiten
Meer filters
Filters
Map
Terug (lijst)
Zoeken

In de omgeving van de campings in Toscane

Vanaf uw camping in Toscane trekt u er gemakkelijk op uit om een van de prachtige steden of middeleeuwse dorpjes te ontdekken en te genieten van de cultuur en de geschiedenis. Ook op uw culinair vlak komt u aan uw trekken op een camping in Toscane. Geniet van vers brood, rijpe tomaten en heerlijke olijfolie zonder al te veel gedoe. Een goede fles Chianti of twee mag niet ontbreken en is ook gelijk een lekker souvenir voor thuis. 

Florence

Florence zit vol schatten en ligt niet ver vanaf de camping in Toscane. De skyline wordt gedomineerd door de kathedraal (de Duomo); klim naar boven in de grote koepel om de fresco's of het fantastische uitzicht over de stad te bekijken. Rechts naast de deur is de doopkapel met zijn spectaculaire mozaïeken en de 'Poorten van het Paradijs' deuren. En vergeet vooral ook niet de David van Michelangelo te bekijken in de Galleria dell 'Accademia.

Pisa

Aan de rand van het middeleeuwse Pisa is de Campo dei Miracoli - het Veld van de Wonderen - waar u niet alleen de scheve toren, maar ook de prachtige kathedraal, de doopkapel en het monumentale kerkhof kunt vinden, naar verluidt gebouwd op aarde meegebracht van de kruistochten.

Siena

Hoewel de sierlijke gotische kathedraal in Siena erg indrukwekkend is, is deze nooit volledig afgebouwd. De Zwarte Dood (pest) bracht de bouw van de Duomo Nuovo abrupt tot een einde. Zorg ervoor dat u de fresco's en boeken in de Biblioteca Piccolomini niet mist. Een bijzondere bezienswaardigheid zijn de relieken van St Catherine in de basiliek van San Domenico.

Vindt u de afstand met de auto te ver? Neem dan het vliegtuig. Alle campings in Toscane liggen in de buurt van een vliegveld en zijn daardoor ook geschikt voor een korte vakantie.